Draagvlak onder marktkooplui nihil

Zoals bleek uit mijn onderzoek is het draagvlak voor een ‘plantsoen op de markt’ en de bijbehorende lintmarkt onder marktkooplui tamelijk gering. De Rode Wouw geeft dit volmondig toe in de voorlichting aan raadsleden op 6 januari 2021.

Joop Hofman van de Rode Wouw beweert met een niet onderbouwde stelling dat de overgrote meerderheid van de Hengelose bevolking wel voor een lintmarkt is, dit is echter helemaal niet onderzocht. Het ontbreekt dit plan aan bewezen draagvlak, aangezien maar honderd mensen hun mening hebben gegeven.

 

Gesuggereerd wordt door het college dat de marktkooplui zich schikken in hun lot, maar het lijkt eerder een verdeel en heers beleid. Een minderheid van vaste marktkooplui zouden een lintmarkt eventueel wel willen accepteren. Marktkooplui met de oudste rechten en de beste plaatsen, de zogeheten anciënniteit krijgen de betere plaatsen  Het gaat echter maar om een beperkt aantal. In dit verband is ook de marktbond niet representatief voor war er leeft. Wat de belangrijkste stakeholders van de markt er van vinden moet dus beter onderzocht worden.

Uit de gesprekken van de Rode Wouw gepeild met marktkooplui blijkt dat zij de lintmarkt afwijzen. Ook uit mijn onderzoek is dat gebleken. Het college negeert dit.

[tekst gaat verder onder de afbeelding]

Meerderheid Hengleose marktkooplui willen geen lintmarkt

Al met al is dit hele co-creatie proces onbetrouwbaar te noemen. Nergens wordt het bewijs geleverd dat dit plan draagvlak heeft en dat aan de participatie door een groot deel van de bevolking werd deelgenomen.

Zie ook de pijnpunten van het marktplein plan genadeloos blootgelegd..

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Draagvlak onder marktkooplui nihil

Leave a Reply

Your email address will not be published.